Ovo je stranica puna resursa dostupnih ekskluzivno članovima!

Iskoristite svaki od dostupnih alata da unaprijedite svoje znanje i poslovanje. Učlanite se u FESPA Hrvatsku i odmah ostvarite pristup cijelom sadržaju.

(više o učlanjenju ovdje…)

TEHNIČKA ZNANJA

Drugo izdanje FESPA tehničkih priručnika obuhvaća 10 kompleta koji obrađuju mnoštvo tema koje će poboljšati Vaše profesionalno znanje i svijest o mogućnostima i izazovima s kojima se susreću specijalizirane tiskare.

Glavni priručnik
u svakom kompletu nudi detaljan pregled tehnologije, dok su pomoćni priručnici osmišljeni kako bi skrenuli pozornost na povezana područja koja zahtijevaju dublje razumijevanje.

Na kraju kompleta su priručnici s odgovorima na česta pitanja (FAQ). Priručnici su dostupni na engleskom jeziku za sve članove Udruge FESPA Hrvatska i možete ih preuzeti na sljedećim poveznicama. U nastavku su i poveznice na starija izdanja različitih priručnika koje je izdala FESPA.

 

TEHNIČKI PRIRUČNICI
2. IZDANJE

TEHNIČKI PRIRUČNICI
1. IZDANJE

PLANET FRIENDLY
VODIČ

OSTALO

“CLUB FESPA”
ČLANSTVO

Club FESPA internetski portal još od 2018. donosi stručne sadržaje koji obrađuju teme iz digitalnog tiska i sitotiska. Sadržaj Club FESPA portala nudi praktične, zanimljive i promišljene savjete za vođenje tvrtke i napredak poslovanja.

U želji da globalna FESPA zajednica osnaži pojedince i njihove tvrtke te im pomogne u prepoznavanju najboljih svjetskih primjera iz prakse, FESPA je omogućila dostupnost Club FESPA sadržaja na ukupno 36 lokalnih jezika među kojima je i hrvatski. Riječ je o sustavu za automatizirani prijevod kojim će, uz naknadne prilagodbe sadržaja do strane lokalnih udruga, sadržaj biti dostupan u ukupno 110 zemalja. Ovo je vaša prilika za primanje redovnih informacija o poslovanju od strane profesionalaca iz struke na hrvatskom jeziku. Pogledajte u budućnost tiska kroz Club FESPA Online.

Ako vas zanima više ili želite aktivirati “Club FESPA” korisnički račun, kontaktirajte nas putem:

info@fespahrvatska.hr

“CLUB FESPA HOSPITALITY STAND”

FESPA udrugama i njihovim članovima omogućuje ekskluzivan način posjeta FESPA Global Print Expo-u. Ekskluzivni status CLUB FESPA posjetitelja vama i drugim članovima FESPA-e donosi brojne pogodnosti za vrijeme trajanja FESPA sajmova.

Iskoristite pogodnosti koje vam donosi članstvo: besplatan ulaz, brzi ulaz, garderoba, besplatan WiFi na Club FESPA Hospitality Stand-u, osvježenje, propusnice za ne-članove i dr.

Ako vas zanima više ili želite aktivirati “Club FESPA” korisnički račun, kontaktirajte nas putem:

info@fespahrvatska.hr

USKLADA SA
ZAKONOM O ZAŠTITI OKOLIŠA

“Zaštita okoliša” obuhvaća usluge vođenja dokumentacije i usklade sa Zakonom o zaštiti okoliša koje provodimo u suradnji sa savjetnicom Sonjom Ribičić iz obrta Ekolog.

Projekt je prvenstveno namijenjen tiskarama, ali i distributerima koji uvoze i skladište grafički repromaterijal. Ekolog usko surađuje sa svakom pojedinom tvrtkom i vodi ju kroz sve potrebne procese. Uz vođenje dokumentacije, sudjelovanje u projektu uključuje: godišnji posjet proizvodnoj lokaciji, simulirani nadzor te savjete oko čuvanja i zbrinjavanja otpada nastalog u proizvodnji.

Tokom 8 godina, koliko je projekt na snazi, 15 tvrtki koje su sudjelovale u projektu, imale su brojne nadzore inspekcija zaštite okoliša.

Možemo se pohvaliti da niti jedan nadzor nije rezultirao kaznama.

Sudjelovanje u projektu se naplaćuje
310,00 kn mjesečno
(pdv je uključen u cijenu).

Ako vas zanima više ili želite pristupiti projektu, kontaktirajte nas putem:

info@fespahrvatska.hr

PRINT CENSUS

Istraživanje FESPA Print Census 2018 donosi strateške odgovore, a rezultati pokazuju kontinuirani rast prihoda i ubrzanje ulaganja u digitalnu tehnologiju. FESPA otkriva glavne rezultate istraživanja tiska iz 2018. godine, provedenog u partnerstvu s InfoTrendsom, odjelom Keypoint Intelligencea.

Ispitano je 1405 ispitanika, što predstavlja porast od 12% u odnosu na posljednji census objavljen u svibnju 2015. Ispitanici su bili iz 102 zemlje, što je dalo znatno širi geografski doseg od istraživanja iz 2015. (+ 59%), a podaci su prikupljeni tijekom 2017. na FESPA događanjima i događanjima članova lokalnih udruga u Europi, Euroaziji, Meksiku, Brazilu, Tajlandu i Južnoj Africi.

Posljednji census prikupio je podatke iz raznolikog niza tiskarskih poduzeća definirajući njihov poslovni fokus kao: digitalni tisak (17%); sito tisak (15%); reklamne i znakovi (10%); tekstilna tkanina i izravna odjeća (10%); komercijalni tisak (13%); grafička umjetnost i kreativnost (11%); i ambalaža (4%).

Cjelovito izvješće FESPA Print Census 2018 dostupno je besplatno članovima nacionalnih udruga FESPA-e i članovima FESPA-e Direct.

Cijena cjelovitog izvještaja za one koji nisu članovi iznosi 2000 EUR što daje dojam o vrijednosti sadržaja.

FESPA Print Census 2018
možete preuzeti besplatno na poveznici u nastavku zajedno s ranijim izdanjem iz 2015. godine i brošurama FESPA Economy Survey i FESPA World Wide Survey Report.

FESPA “COFFEE BREAK”
WEBINARI

FESPA vam sa zadovoljstvom predstavlja “FESPA Coffee Break” webinare koji kroz panel diskusije sa stručnjacima grafičke industrije obrađuju ključne i aktualne teme kao što su: osiguranje kvalitete, automatizacija i održivost proizvodnje. Eksperti industrije dijele svoja znanja i razmišljanja i odgovaraju na pitanja o tome kako tiskari mogu postati bolji i brži u svom radu.

Domaćin webinara je FESPA-in direktor tehničke podrške Graeme Richardson-Locke, a svaki webinar traje otprilike 30-40 minuta.

Webinari se održavaju svaka 2 tjedna.

STRANICE UDRUGE U IZDANJIMA
PRINT MAGAZINA

Kroz dugogodišnju suradnju s Print Magazinom Udruga je sudjelovala i kroz FESPU podupirala projekte kao što su DA! u Umagu i Zagrebu, Decora Print u Splitu, Print365, Print21 i druga događanja u organizaciji ekipe Print Magazina.

Kroz Print Magazin Udruga promovira svoje članove, važna događanja i projekte.

VEČER NAJUTJECAJNIJIH
DIGITALNIH TISKARA

U želji za povezivanjem struke te poticanjem suradnje i komunikacije među tiskarama organizirali smo aktivno druženje najvećih digitalnih tiskara velikog formata u Hrvatskoj. Pod nazivom “Večer najutjecajnijih digitalnih tiskara velikog formata”, u Axe Throwing Areni na Zagrebačkom velesajmu okupili smo konkurenciju u nadi da će “(od)baciti” sjekire.

Pokazalo se da je bacanje sjekira uistinu dobra razbibriga koja je svima izmamila osmjeh na lice. Druženje je imalo i natjecateljski karakter, a pobjednici kojima čestitamo su medaljama nagrađeni za uspjeh. Kako je druženje grafičara potrajalo, otvorene su mnoge teme vezane uz izazove s kojima se svakodnevno susrećemo u poslovanju. Tako FESPA Hrvatska nastavlja biti čvorište suradnje, komunikacije, razmjene ideja i iskustava za sve one koji se bave tiskom.

Sa zadovoljstvom izvještavamo da su neposredno nakon eventa gotovo svi utjecajni uzvanici potvrđeni kao članovi Udruge FESPA Hrvatska.

Uživajte u videu i
fotografijama eventa!

20 GODINA
HRVATSKE UDRUGE SITOTISKARA

Prije nego što smo postali FESPA Hrvatska postojali smo 20 godina pod imenom Hrvatska udruga sitotiskara.

Brojna druženja, edukacije, projekte i sretne trenutke proslavili smo filmom o Udruzi i članovima koji smo projicirali uz slavlje u Kaptol Boutique kinu.

Uz projekciju, smatrali smo da je i prikladno odati počast najistaknutijim osobama za poseban doprinos hrvatskom sitotiskarstvu dodjelom priznanja.

Priznanja su dodijeljena:

gosp. Ninoslavu Bjelanu
gosp. Gyorgy Kovacsu
gosp. Vjekoslavu Benšiću
gosp. Vladimiru Straži
gosp. Zlatku Kovačeviću
gosp. Augustinu Tomiću
gosp. Ediju Matuliću
gosp. Igoru Majnariću

Uživajte u videu i
fotografijama eventa!

COVID-19 SAVJETOVANJE

Utjecaj epidemije koronavirusa na prihode svih tvrtki i obrta u Hrvatskoj je ekstreman, već postoje jasni pokazatelji usporavanja globalnog gospodarstva. Bez obzira na to kako se situacija razvija, u ovom periodu je najbitnije održati likvidnost tvrtki i poduzeti brze i efikasne reakcije na potencijalne scenarije kako bi se optimalno ublažile neizbježne negativne posljedice.

Kako bi svojim članovima olakšali navigaciju u dostupnim mjerama, u suradnji s Deloitte Hrvatska (stručni tim pravnika i poreznih savjetnika) pozvali smo sve članove na besplatan web seminar u kojem su bile pojašnjene do 9. travnja 2020. od strane Vlade RH iznesene mjere za pomoć gospodarstvu.

FESPA Hrvatska je također dogovorila da Deloitte Hrvatska sastavi pregled raspoloživih mjera i osnovnih uvjeta za njihovo ostvarivanje u pisanom obliku za naše članove koje smo distribuirali nakon webinara. Sadržaj webinara i pisanog pregleda je prilagođen djelatnostima članova Udruge FESPA Hrvatska. Trajanje webinara je bilo 90 minuta, a nakon informativnog dijela prisutni su imali priliku postaviti pitanja koja su goruća u ovoj situaciji.

Webinar je bio besplatan za sve članove FESPA Hrvatske ali broj polaznika je bio ograničen samom aplikacijom. Pristup je bio omogućen i telefonom. Članovi koji nisu bili u mogućnosti spojiti se preko interneta, mogli su uz poslanu prezentaciju slušati webinar jednostavnim pozivom na lokalni broj telefona.

Niste preuzeli video webinara i
vodič kroz mjere?

Možete ih preuzeti na poveznicama u nastavku.

“Tražiš posao u struci?”
SURADNJA S GRAFIČKIM ŠKOLAMA I FAKULTETIMA

Udruga FESPA Hrvatska nastavlja suradnju s grafičkim školama i fakultetima kroz projekt “Tražiš posao u struci?”, koji je realiziran postavljanjem više plakata na Grafičkom fakultetu, u prostorima Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju te u hodnicima Akademije likovnih umjetnosti.

Sadržaj plakata prvenstveno je zamišljen kao medij za prezentaciju “profila” članova Udruge, a na prvom plakatu su predstavljeni članovi: Fed d.o.o., Pozor d.o.o. i Ceh d.o.o. Svi profili nose interaktivni QR-kod putem kojeg su studentima dostupne dodatne informacije o predstavljenim tvrtkama. Nadamo se da će ovim putem budućim mladim grafičarima biti dostupne vrijedne informacije o potencijalnim poslodavcima, a predstavljenim članovima želimo lakše pronalaženje kvalitetnih zaposlenika.

Još jednom zahvaljujemo članu Igepa Plana d.o.o. na donaciji odlično otisnutih plakata u njihovom Mimaki demo centru!

OGLASI, ZAJEDNIČKA NABAVA I PRODAJA GRAFIČKE OPREME

Pozivamo sve članove Udruge koji trebaju oglašavanje za prodaju grafičke opreme ili su zainteresirani za suradnju s drugima članovima prilikom nabave grafičke opreme na kontakt.

Ako vas zanima više kontaktirajte nas putem:

info@fespahrvatska.hr

DOKUMENTI UDRUGE

U nastavku možete preuzeti sve one dokumente u koje imate pravo uvida jer ste član Udruge FESPA Hrvatska.

Nismo stavili sve dokumente koji su dostupni, ali vi kao član imate pravo uvida u sve. Ako vas na primjer zanima više o tome kako su se odvile skupštine kroz prošlost, slobodno nas kontaktirajte na e-mail: info@fespahrvatska.hr

TEHNIČKI DOKUMENTI

REGISTAR ČLANOVA

ZAPISNICI SKUPŠTINA

Strateški partneri