NOVOSTI

Održana svečana sjednica povodom Dana Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

U srijedu, 22. svibnja 2024. godine, u A dvorani Grafičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je svečana sjednica povodom obilježavanja Dana Grafičkog fakulteta. Sjednica je započela u 11 sati i okupila brojne ugledne goste, članove akademske zajednice, studente i partnere fakulteta.
Izvještaj o radu fakulteta i zahvale

Program svečane sjednice započeo je pozdravnim govorima visokih uzvanika, nakon čega se nazočnima obratio rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić. Rektor Lakušić istaknuo je da Grafički fakultet svojim nastavnim programima nudi sadržaje privlačne mladima te tako skrbi o budućnosti svoga fakulteta, ali i o budućnosti Sveučilišta. Veliki interes mladih za upis na Grafički fakultet svjedoči o uspješnosti fakulteta u privlačenju novih generacija studenata.

Nakon promotivnog filma o Grafičkom fakultetu, dekan, prof. dr. sc. Klaudio Pap, predstavio je fakultet te dao kratak osvrt na aktivnosti fakulteta u protekloj akademskoj godini. Posebno je istaknuo brojne nagrade za inovacije koje je fakultet osvojio, kao i sportske uspjehe studenata.

Dodjela priznanja i nagrada

Na svečanosti je uslijedila dodjela Dekanovih nagrada, priznanja i pohvala studentima, zaposlenicima i tvrtkama. FESPA Hrvatska dobila je priznanje za suradnju s Grafičkim fakultetom, a dekanu prof. dr. sc. Klaudio Papu i fakultetu poklonjena je monografija Michela Caze, “The Chameleon of Art Screen Printing”.

Uz FESPA-u, priznanja su dobili i članovi udruge FESPA: Vjeko Križanić iz Europapier Dipa-e te Marjan Hrvačić iz Trgo Fortune, za njihov izuzetan doprinos suradnji i razvoju grafičke struke.

Umjetnički program

Umjetnički dio programa obogatili su svojim nastupom Tihana Herceg Ivšić, uz pratnju na gitari Tomislava Ivšića, što je dodatno doprinijelo svečanom ugođaju događaja.

Atmosfera svečanosti

Dio atmosfere obilježavanja Dana Grafičkog fakulteta možete vidjeti na priloženim fotografijama koje svjedoče o uspješnosti i svečanosti ovog značajnog događaja.

Još jednom se zahvaljujemo svim sudionicima, uzvanicima i partnerima koji su svojim prisustvom i podrškom doprinijeli uspješnoj organizaciji Dana Grafičkog fakulteta. Radujemo se budućim susretima i zajedničkim uspjesima!