NOVOSTI

FESPA Hrvatska na DRUPI 2024.: Vodeći svjetski sajam tiskarske industrije

DRUPA, vodeći svjetski sajam za tiskarsku i medijsku industriju, održan je ove godine u Düsseldorfu, Njemačka, privlačeći tisuće izlagača i posjetitelja iz cijelog svijeta. Kao najvažniji događaj u industriji, DRUPA 2024 ponovno je pokazala zašto je nezaobilazna platforma za sve profesionalce iz područja tiska i grafičkih tehnologija.

Što je DRUPA?

DRUPA, čije ime dolazi od njemačkih riječi “Druck und Papier” (tisak i papir), sajam je koji se održava svake četiri godine, okupljajući vodeće stručnjake i inovatore iz industrije tiska. Ovaj sajam pokriva širok spektar tema i tehnologija, uključujući digitalni tisak, offset tisak, ambalažu, industrijski tisak, tiskarske materijale i repromaterijale, kao i najnovija softverska rješenja. DRUPA je mjesto gdje se predstavljaju najnoviji trendovi, inovacije i tehnološka dostignuća koja oblikuju budućnost tiskarske industrije.

Sudjelovanje FESPA-e Hrvatska na DRUPI 2024.

Ove godine, DRUPA je bila posebno važna za članove FESPA-e Hrvatska. Mnogi članovi našeg udruženja sudjelovali su na sajmu, iskazujući veliku zainteresiranost za nove tehnologije i poslovne prilike. Sudjelovanje na DRUPI omogućilo je našim članovima da se upoznaju s najnovijim trendovima, razmijene iskustva s kolegama iz cijelog svijeta i istraže nove mogućnosti za unaprjeđenje svojih poslovanja.

Značaj DRUPE za industriju.

DRUPA je poznata kao mjesto gdje se predstavljaju inovacije koje imaju potencijal transformirati industriju. Od digitalnog tiska koji omogućuje personalizaciju proizvoda u velikim serijama, do naprednih rješenja za ambalažu koja odgovaraju sve strožim ekološkim zahtjevima, DRUPA je izvor inspiracije i znanja za sve sudionike. Posjetitelji sajma imaju priliku vidjeti uživo demonstracije najnovijih strojeva, sudjelovati u stručnim predavanjima i radionicama te umrežiti se s vodećim profesionalcima iz industrije.

Pogled u budućnost.

Sudjelovanje FESPA-e Hrvatska na DRUPI 2024 nije samo prilika za učenje i usvajanje novih znanja, već i za jačanje suradnje unutar naše zajednice i s međunarodnim partnerima. Sajam je pružio platformu našim članovima da istraže nove mogućnosti za rast i razvoj. U budućnosti, FESPA Hrvatska će nastaviti podržavati svoje članove u njihovom profesionalnom razvoju i poticati sudjelovanje na ključnim industrijskim događajima poput DRUPE. Naši članovi već se raduju sljedećem izdanju ovog prestižnog sajma, koji nastavlja postavljati standarde i oblikovati budućnost tiskarske industrije.

Posjet DRUPI 2024 bio je neprocjenjivo iskustvo za sve sudionike i još jednom je potvrdio važnost ovog sajma za globalnu tiskarsku zajednicu.