NOVOSTI

Poziv članovima FESPA-e Hrvatska: Organizacija izložbe radova Michela Caze

Dragi članovi FESPA-e Hrvatska

Imamo čast najaviti poseban događaj koji će ponovo spojiti umjetnost i tiskarstvo na jedinstven način. Udruga FESPA Hrvatska planira organizirati izložbu radova legendarnog Michela Caze, svjetski priznatog gurua sitotiska, kako bismo promicali tiskarsku struku i pokazali vrhunac tehnoloških mogućnosti sitotiska.

Tko je Michel Caza?

Michel Caza, rođen 1935. godine, poznat je kao pionir u tehnici sitotiska od 1954. godine. Njegova tiskara “Graficaza” bila je svjetski poznata po kvaliteti i inovacijama, osvojivši oko 350 nagrada na američkim i europskim natjecanjima. Caza je radio s najpoznatijim svjetskim umjetnicima, uključujući Andyja Warhola, Salvadora Dalíja i Victora Vasarelyja, te je izdao monografiju “Kameleon suvremene umjetnosti” 2018. godine. Jedan je od osnivača FESPA-e i bivši predsjednik, a poznat je po svojim brojnim tehničkim priručnicima i unapređenjima u sitotisku.

Cilj izložbe

Izložba radova Michela Caze ima za cilj promovirati tisak kao fascinantnu tehnologiju koja nas okružuje i tiskarima pokazati vrhunac tehnoloških mogućnosti sitotiska. Ova izložba već se jednom uspješno organizirala 2020. godine, a sada želimo ponoviti taj uspjeh i predstaviti nove radove iz njegove bogate arhive.

Poziv na suradnju

Kako bismo uspješno realizirali ovaj važan događaj, potrebna nam je vaša pomoć! Pozivamo sve članove FESPA Hrvatske da se uključe sa svojim kontaktima i prijedlozima za prostor u kojem bismo mogli udomiti ovu izložbu. Prostor mora biti prikladan za postavljanje vrhunskih grafika i omogućiti dovoljno mjesta za sve zainteresirane posjetitelje.

Kontakt

Molimo vas da svoje prijedloge i kontakte pošaljete što prije kako bismo mogli započeti s organizacijom. Vaša suradnja i doprinos su ključni za uspjeh ovog događaja. Svoje prijedloge možete poslati na e-mail adresu: dknepr@fespahrvatska.hr ili nas kontaktirati na telefon: +385/98/41 93 37.

 

Izložba radova Michela Caze bit će izvanredna prilika za sve nas da se povežemo, educiramo i inspiriramo. Unaprijed zahvaljujemo svima na podršci i suradnji te se radujemo zajedničkom stvaranju nezaboravnog događaja koji će obilježiti tiskarsku zajednicu Hrvatske.

S poštovanjem, Dag Knepr.

 

Nadamo se da ćete se odazvati našem pozivu i pomoći nam da zajedno promoviramo umjetnost i tiskarstvo na najvišoj razini!