NOVOSTI

SAX-DESIGN investirao u sitotisak maksimalnog formata 2200 x 1200 mm

Unatoč dominaciji digitalnih tehnologija ispisa koje su preplavile tržište velikog formata, sitotisak je i danas na mnogim natječajima naznačen kao obavezna tehnika tiska. Razlog tome je prvenstveno trajnost otiska, otpornost na vremenske prilike, ekološke karakteristike otiska, te odabir vrste boje kojom se otiskuje i preciznost u debljini otisnutog sloja.

Za razliku od digitalnog ispisa, sitotisak je zahtjevniji i traži vrlo specifične tehničke uvjete, opremu i veliko znanje potrebno za realizaciju traženog otiska, posebno kada govorimo o izrazito velikom formatu otiska. Dugogodišnji član Udruge FESPA Hrvatska i legenda sitotiska u Hrvatskoj Zlatko Kovačević – Sax, vlasnik tiskare SAX-DESIGN, novim ulaganjem u stroj SIRI 5000 PRO Model 120/220 koji koristi sita veličine do 2650 x 1650 mm, sada može realizirati maksimalni format otiska od 2200 x 1200 mm.

“Ovakav stroj nije lako nabaviti u kratkom roku, a uz sitotiskarsku strast, glavni razlog investicije je usluga i pomoć grafičarima s posebnim zahtjevima u tisku. Ovako veliki format je specifično područje u sitotisku i važno je raditi nešto što drugi ne rade, ne mogu ili ne znaju realizirati. Poslovnu priliku prvenstveno vidim u tisku proizvoda poput: prometne signalizacije, oznaka i putokaza u nacionalnim parkovima, tisku na plastične materijale velikog formata (npr. solarnih klupa), tisku mjernih aluminijskih letvi, naljepnica za razna vozila i tisku na tekstil.”, rekao je Zlatko Kovačević.

Za više informacija o konkretnom upitu obratite se u tvrtku SAX-DESIGN na broj 098/271-964 ili e-mail: zlatko@sax-design.hr (Zlatko Kovačević – Sax).