NOVOSTI

Posjet studenata tvrtkama GPI Istra i Studio Sonda

Udruga je nedavno organizirala izvanredan edukativni posjet za studente sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. U suradnji s tvrtkom GPI Istra, vodećom tvrtkom u području grafičke ambalaže, te renomiranim dizajnerskim studijem Sonda, omogućili smo studentima iz smjera Dizajn i audiovizualne komunikacije jedinstvenu priliku za stjecanje praktičnog iskustva izvan okvira učionice.

Posjet tvornici GPI Istra pružio je studentima nezaboravan uvid u radne procese, tehnologije i prakse koje se primjenjuju u području tiska i pripreme. Uz srdačnu dobrodošlicu, studenti su imali priliku čuti inspirativne govore, sudjelovati u demonstracijama tehnoloških postupaka te postavljati pitanja stručnjacima iz tvrtke.

Nakon toga, posjet Studio Sonda u Vižinadi dodatno je obogatio iskustvo studenata, pružajući im uvid u kreativne procese i inovativne pristupe dizajnu i multimediji. U dinamičnom okruženju Studija Sonda, studenti su imali priliku razgovarati s iskusnim dizajnerima i saznati više o njihovim projektima i metodologijama rada.

Ovaj posjet bio je ne samo izuzetno koristan za profesionalni razvoj studenata, već je također potvrdio važnost suradnje između obrazovnih ustanova i industrije. Zahvaljujemo tvrtki GPI Istra i Studiju Sonda na srdačnom prijemu i neprocjenjivom iskustvu koje su pružili studentima. Veselimo se sljedećoj suradnji.

Pogledajte nekoliko slika s ovog inspirativnog posjeta u našoj galeriji ispod.

Posebno hvala dr.sc. Katji Milković, poznatoj influencerici grafičke struke i predavačici na fakultetu u Puli bez čije inicijative projekt nebi ni krenuo, gosp. Marku Despotu, direktoru GPI Istra i cijeloj ekipi Studia Sonda koji su rado otkrili malo svog “secret souce-a“.