PROJEKTI

Organizacija stručnih putovanja

Za članove povoljno, za studente sponzorirano

Kao i proteklih godina u 2020. nastavljamo s organiziranim posjetom sajmu FESPA Global Print Expo, koji se ove godine održava u Madridu. Članovima Udruge FESPA Hrvatska ovaj aranžman omogućuje posjet najvećem FESPA sajmu po povoljnim uvjetima.

Kako struka među mladim ljudima sve teže pronalazi interes za tiskarski poziv, Udruga FESPA Hrvatska odlučila je pokrenuti projekt sponzoriranja posjeta najboljih studenata grafičkih smjerova na velike svjetske sajmove iz struke. Profesori fakulteta su proveli interne konzultacije i odabrali najbolje studente, kako bi  ovu “nagradu” dobili oni koji se pozitivno ističu tijekom studija.

Ove godine u posjet FESPA Global Print Expo-u u Madridu pridružiti će se studentice Agata Lučić s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i Anamarija Morić s Grafičkog fakulteta u Zagrebu. Studenticama su plaćeni troškovi putovanja, a nakon sajma napraviti će putopis o sajmu FESPA 2020 kojeg će prezentirati na svojim faklutetima. Ovaj projekt smo provodili i ranijih godina, a studenti su bili oduševljeni posjetom. Dojmovi koje po povratku prenesu svojim kolegama su izvrsni.

Ovim putem zahvaljujemo članovima Udruge FESPA Hrvatska (distributerima) koji su nas odlučili podržati i svojom donacijom pomoći projektu promocije struke među studentima i studenticama grafičkog smjera:
Dipa d.o.o., Grafik.net d.o.o., Graphic Center d.o.o., Igepa plana d.o.o.,
Pako Zagreb d.o.o., Print Magazin, Radin-grafika d.o.o. i Trgo Fortuna d.o.o.

S obzirom na to da je 2020. godina najvećeg grafičkog sajma drupa, organizirano ćemo posjetiti i ovaj događaj. Ovim putem pozivamo zainteresirane da nam se pridruže na ovom putovanju. Za drupu također nastavljamo s projektom sponzoriranja posjeta najboljih studenata grafičkih smjerova te unaprijed zahvaljujemo donatorima.