NOVOSTI

Novi termin za
FESPA Global Print Expo 2021

FESPA je odgodila Global Print Expo i prateći European Sign Expo 2021. Termin održavanja pomaknut je s ožujka na listopad 2021. godine, dok je lokacija ostala ista –  sajamski centar RAI u Amsterdamu.

Ova odluka slijedi sve međunarodne sajmove koji su u kalendaru amsterdamskog RAI centra, a pomaknute su iz prvog kvartala 2021. godine i preraspoređene u drugi kvartal ili kasnije. Razlog je stalna nesigurnost vezana uz ograničenja putovanja povezana s COVID-om i mogućoj karanteni u Nizozemskoj, koja bi mogla utjecati na izlagače i posjetitelje početkom 2021. godine.

FESPA Global Print Expo održati će se od 12. do 15. listopada 2021. u istim dvoranama RAI centra, što FESPI omogućuje prebacivanje trenutnog tlocrta sajma na novi datum. Ova odgoda je snažno podržana od strane izlagača koji razumiju jasne razloge rizika i činjenicu da osoblje izlagača i posjetitelji ne bi mogli slobodno putovati u Amsterdam početkom ožujka 2021. godine.

Neil Felton, izvršni direktor FESPE pojašnjava: „Odluka o pomicanju sajma za sedam mjeseci nije utjecala na oduševljenje naših izlagača povratkom živog FESPA eventa, koji je pokretač oporavka poslovanja. Ne postoji ni bilo kakva zabrinutost oko sigurnosti događaja vezanih uz COVID. Strogi zdravstveni i sigurnosni protokoli uspostavljeni su u RAI-u i sigurni smo da ćemo na pravi način zaštititi naše izlagače i posjetitelje. Međutim, situacija vezana uz prekogranična putovanja u Nizozemsku u ovom je trenutku neizvjesna. Budući da su naši izlagači sada u fazi izrade detaljnih logističkih planova i obvezivanja daljnjih troškova kako bi bili dio naših događanja, vjerujemo da je pravi korak prelazak na nove datume u listopadu 2021., što našim sudionicima i nama omogućava sigurnije planiranje.”

Većina Global Print Expo i European Sign Expo izlagača jednostavno će prenijeti svoje ugovore na nove datume, a nekoliko dobavljača čije su politike tvrtke onemogućavale sudjelovanje u ožujku 2021. najavili su namjeru izlaganja na jesenskoj priredbi.

Cijelo priopćenje za javnost možete pročitati u nastavku.