NOVOSTI

Novi ravnatelj “grafičke škole”!

Promjenom kalendarske godine dogodila se promjena za grafičku struku Zagreba i okolice. Nakon mnogo godina, Srednja škola za grafiku, dizajn i medijsku produkciju dobila je novog ravnatelja.
Ova škola, poznata većini kao “Srednja grafička”, smještena u Getaldićevoj ulici u Zagrebu, odmah uz Grafički fakultet, ima bogatu povijest obrazovanja brojnih poznatih hrvatskih grafičara kroz desetljeća svojeg postojanja.
 
Novi ravnatelj, dr. sc. Mislav Papec, već u prvim tjednima svog mandata suočio se s analizom stanja i procesa u školi. Gospodin Dag Knepr, predsjednik udruge FESPA Hrvatska, pozvao je ravnatelja na obilazak sedam istaknutih grafičkih tvrtki iz Zagreba i okolice kako bi se potaknula suradnja između škole i gospodarstva.
 
Tijekom ovog značajnog dana, 23. siječnja 2024., posjetili su nekoliko zanimljivih tvrtki koje su samo primjer uspješnih priča koje školu okružuju. Ključni predstavnici svake tvrtke vodili su ih kroz svoje postrojenje, pružajući kratki pregled njihovog poslovanja. Strastvenost i entuzijazam bili su očiti u svakom trenutku, a gospodin Papec je bio vidno impresioniran pozitivnom energijom, visokom tehnologijom i spremnošću za suradnju.
 
Posjetili su sljedeće tvrtke:
 
Zaključci su bili gotovo identični na svakom koraku ovog puta:
  • Gospodarstvo je otvoreno za suradnju s obrazovnim institucijama.
  • Naša industrija stalno evoluira i modernizira se, a obrazovni sustav trebao bi pratiti tu dinamiku.
  • Tiskare i drugi subjekti povezani s grafikom imaju potrebu za novim zaposlenicima na svim razinama poslovanja.
 
Ambicije i otvorenost novog ravnatelja ostavile su izuzetno pozitivan dojam na sve domaćine koje su posjetili, pružajući svježinu i optimizam budućoj suradnji sa školom.
 
Unatoč velikom zadatku koji stoji pred novim ravnateljem u provedbi pozitivnih promjena, pozivamo vas da se osobno obratite ravnateljstvu Škole s bilo kakvim prijedlozima suradnje ili sugestijama.

Također, slobodno podijelite svoje ideje s nama u udruzi FESPA Hrvatska jer ipak smo mi ključna točka komunikacije unutar struke.