NOVOSTI

Predstavljen grafički dvorac na prvom Danu karijera Grafičkog fakulteta

Na prvom Danu karijera održanom 21. svibnja 2024. godine na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, članovi FESPA-e Hrvatska ponosno su predstavili jedinstveni “Grafički dvorac“. Ovaj kreativni projekt osmišljen je kao simbol raznovrsnih mogućnosti dizajna, tiska i dorade, te je privukao veliku pažnju studenata i posjetitelja.

Grafički dvorac

Grafički dvorac, izrađen u tvrtki PRO DIGITAL, postavljen je kako bi se studentima približila udruga FESPA Hrvatska, pojasnio njen rad te predstavili članovi iz cijele Hrvatske. FESPA, kao dio globalne zajednice koja okuplja tiskare putem mreže od 37 lokalnih udruga, već više od 20 godina djeluje u Hrvatskoj, pružajući podršku tvrtkama, obrtima i edukativnim ustanovama povezanim sa strukom.

Kreativnost u izradi

Struktura dvorca osmišljena je od strane konstruktora tvrtke PRO DIGITAL. Korištena je višeslojna ljepenka koja je tiskana tehnikom digitalnog inkjeta na stroju INCA ONSET X1. Nakon tiska, stroj za digitalno rezanje ZUND precizno je izrezao cijelu aplikaciju po nacrtu. Posljednji korak bio je ručno ljepljenje i sastavljanje dvorca, što je obavljeno s velikom pažnjom i ljubavlju.

Glavni cilj grafičkog dvorca bio je prikazati studentima razne mogućnosti provedbe ideja u završni proizvod uz suradnju s tvrtkama iz struke. Na dvorcu se nalazio popis članova FESPE, omogućujući studentima da stupe u kontakt s tvrtkama i informiraju se o mogućnostima zaposlenja i prakse. Ova interaktivna prezentacija pružila je studentima uvid u stvarne izazove i potencijale grafičke industrije.

Predstavljanje FESPA-e Hrvatska

Uz grafički dvorac, FESPA-u Hrvatska predstavio je student Grafičkog fakulteta, Fabijan Kovačević. Njegova uloga bila je odgovoriti na pitanja studenata vezana za struku, odradu prakse i zapošljavanje. Studenti su pokazali veliku zainteresiranost, postavljajući brojna pitanja i aktivno sudjelujući u diskusijama

Simbol grafičke struke i suradnje

Grafički dvorac uspješno je predstavio FESPA-u na ovom važnom događaju, simbolizirajući grafičku struku te ukazujući na važnost suradnje, komunikacije i povezanosti unutar zajednice. Ovaj projekt nije samo demonstrirao tehničke mogućnosti grafičke industrije, već je i inspirirao studente da istraže nove prilike i kreativne načine izražavanja unutar svoje buduće profesije

Posebna zahvala

Ovim putem želimo izraziti posebnu zahvalu tvrtki PRO DIGITAL za iznimnu suradnju i podršku u ovom projektu. Njihova stručnost i kreativnost bili su ključni u stvaranju ovog impresivnog grafičkog dvorca, koji je uspješno predstavio FESPA-u Hrvatska i nadahnuo mnoge studente.

Uspjeh Dana karijera

Prvi Dan karijera na Grafičkom fakultetu pokazao se kao izuzetno uspješan događaj, a grafički dvorac bio je njegov sjajan vrhunac. Zahvaljujući trudu i kreativnosti članova FESPA-e Hrvatska, studenti su dobili priliku vidjeti kako se ideje mogu pretvoriti u stvarnost kroz suradnju i inovaciju. Veselimo se budućim događanjima i novim projektima koji će dodatno povezivati studente s grafičkom industrijom i otvarati nove mogućnosti za njihov profesionalni razvoj.

Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama sa događaja.