NOVOSTI

Grafičari složni u pomoći kolegama stradalim u potresu

Razoran potres koji je u prosincu prošle godine pogodio područje Petrinje i okolnih naselja napravio je veliku štetu na privatnim i gospodarskim objektima. Već prvih dana nakon potresa niz grafičkih tvrtki je donacijama cerada pomoglo u prekrivanju oštećenih krovišta. U ovu akciju bilo je uključeno desetak grafičkih tvrtki od VDP-a i Rinea koji su varili cerade do distirbutera Radin, Europapier, Tuplex, Igepa Plana i Pako koji su donirali ceradna platna.

U zajedničkoj akciji Udruge FESPA Hrvatska, HGK UGPI i Print Magazina kontaktirani su grafičari na području Sisačko-moslavačke županije i donesen je zaključak o pomoći obiteljskoj tiskari Karika iz Siska. Zbog velikih oštećenja njihovog objekta i oštećenja digitalnog elektrofotografskog pisača pokrenuta je akcija ponovnog, što bržeg pokretanja proizvodnje. Član Udruge Eurocop, zastupnik Ricoh pisača, organizirao je dovoz produkcijskog pisača i pokretanje proizvodnje, uz vrlo povoljne financijske uvjete za pisač, a Print Magazin financirao prvi servis uređaja.

Udruga FESPA Hrvatska donirala je Kariki članarinu za 2021. godinu, a uz pomoć članova realizirane su donacije materijala. Tvrtke Radin i Dipa donirali su svaka po nekoliko rola folije, raznih rola plakatnih papira i papira u SRA3 formatu te materijala za roll-up konstrukcije.

Vjerujemo da će ova akcija pridonijeti lakšem pokretanju poslovanja tiskare Karika iz Siska. Ovim putem se zahvaljujemo članovim Udruge i svim grafičarima koji su složno pomogli kolegama stradalim u potresu.