NOVOSTI

Sljedeća FESPA u Amsterdamu 2021.!

FESPA Global Print Expo u Madridu koji je planiran za listopad 2020., neće se održati zbog kontinuiranih zdravstvenih rizika uzrokovanih globalnom pandemijom COVID-19. FESPA će svoj vodeći međunarodni sajam FESPA Global Print Expo, uz prateća događanja European Sign Expo i Sportswear Pro, održati od 9. do 12. ožujka 2021. godine u izložbenom centru RAI u Amsterdamu.

Izvršni direktor FESPA-e Neil Felton obrazložio je ovu odluku: „U ožujku 2020. godine donijeli smo odluku o odgađanju FESPA Global Print Expo-a za šest mjeseci, zbog širenja pandemije i njenih posljedica za naše izlagače i posjetitelje. Od tada je razvoj konronavirusa bio dinamičan i nepredvidiv. Iako se mnoge regije postepeno otvaraju, u ovom trenutku ne možemo biti sigurni u to da bi ispunili sva očekivanja izlagača i posjetitelja na događanju koje bi se održalo u listopadu ove godine. Baš zato početkom ožujka 2021. nudimo najjaču alternativu, pružajući našim izlagačima i posjetiteljima vrijeme za oporavak, a sebi vrijeme da u potpunosti ispunimo sve nove operativne zahtjeve. Povratne informacije s tržišta pokazuju da će, suočena s znatnim komercijalnim izazovima iz 2020. godine, naša zajednica dočekati FESPA Global Print Expo u ožujku 2021. kao važan temelj za oporavak poslovanja i novi početak napretka u ranoj 2021.”

Amsterdam je popularna i provjerena destinacija za FESPA sajmove, iza koje stoje uspješna događanja iz 2006., 2009. i 2016. godine, a njegova prometna povezanost iz mnogih područja sjeverne i centralne Europe biti će prednost za mnoge posjetitelje u ovom trenutku.

Ovo novo izdanje FESPA Global Print Expo-a u ožujku 2021. zamijenit će sajam koji se trebao održati u Münchenu, gdje će se FESPA vratiti 2022. godine.

FESPA će u dogledno vrijeme pružiti daljnja ažuriranja vezana za događaje. Cijelo priopćenje za javnost možete pročitati u nastavku.