NOVOSTI

FESPA Amsterdam je iza ugla

Posjetite Amsterdam, jedan od najpopularnijih svjetskih gradova i sajam FESPA Global Print Expo 2021.
Uživajte u povijesnim građe­vinama, muzejima, više od 1.500 kanala na rijeci Amstel, tulipanima, siru i dobrom pivu u društvu kolega iz struke.
FESPA Global Print Expo 2021 i European Sign Expo prvi je međunarodni sajam od početka Covid-a. Održat će se od 12. do 15.10.2021. i okupit će više od 300 izla­­gača na više od 16.000 m² izlo­žbenog pro­stora u Kongre­s­nom centru RAI u Amsterdamu.

Uvođenje digitalne EU Covid potvrde i ublažavanje ograničenja putovanja i zahtjeva za karantenom u mnogim europskim zemljama omogućit će održavanje prvog međunarodnog sajma grafičke industrije od 2019. godine. U svjetlu postupnog popuštanja Covid ograničenja i ponovnog otvaranja ugostiteljstva, industrije evenata uživo i jačanja poslovnog povjerenja, Udruga FESPA Hrvatska svojim članovima predlaže zajednički posjet Amsterdamu i prvom europskom FESPA sajmu od početka Covid pandemije.

Za posjet sajmu FESPA Global Print Expo 2021 i European Sign Expo, članovima Udruge FESPA Hrvatska predlažemo četverodnevno putovanje direktnim letom Zagreb-Amsterdam s polaskom 12.10. te povratkom 15.10.2021. direktnim letom Amsterdam-Zagreb.
Za smještaj u Amsterdamu predlažemo hotel: NH City Centre Amsterdam**** koji se nalazi u samom centru grada u neposrednoj blizini povijesne jezgre. Od sajamskog prostora RAI udaljen je 20-tak minuta javnim prijevozom.

Uz posjet sajmu FESPA Global Print Expo 2021, zainteresiranima ostavljamo mogućnost otvorenog programa za vrijeme posjete Amsterdamu. Ukoliko broj putnika bude dovoljno velik, Udruga će angažirati lokalnog vodiča za dio grupe koji želi turističko razgledavanje grada i njegovih znamenitosti.

Prijedlog programa putovanja

1. dan: ZAGREB-AMSTERDAM
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije leta. Let zrakoplovom KLM na redovnoj liniji
Zagreb-Amsterdam u 06:25h. Dolazak u Amsterdam u 08:25h. Nakon dolaska u Amsterdam slijedi transfer do hotela ili direktno na sajam (ovisno o dogovoru grupe). Prijava u hotel (check-in) moguća je tek u popodnevnim satima. Prtljagu ćemo ostaviti u posebno organiziranoj prostoriji (u hotelu ili na sajmu). Dio grupe može po želji u razgled grada, dok dio može na sajam. Kongresni centar RAI udaljen je 20 minuta od hotela javnim prijevozom. Obilazak samog središta grada moguće je dogovoriti s lokalnim vodičem. Trg Dam s kraljevskom palačom udaljen je od hotela 5 minuta pješice.

2. i 3. dan: AMSTERDAM
Nakon doručka, dio grupe može se uputiti direktno prema RAI-u gdje se održava FESPA Global Print Expo 2021. Svim članovima Udruge FESPA Hrvatska koji izvrše online registraciju omogućen je besplatan posjet sajmu i Club FESPA Hospitality Standu (više na www.fespahrvatska.hr). Ostatak grupe dan može provesti u razgledavanju znamenitosti Amsterdama poput: muzejske četvrti i Trga muzeja na kojemu se nalazi slavni Rijksmuseum, muzej Vincenta Van Gogha, Stedelijk muzej i Coster brusionica dijamanata. Predlažemo i sjajnu vožnju brodom po amster­damskim kanalima kroz koju ćete grad upoznati iz sasvim drugačije perspektive. Slobodno vrijeme iskoristite za posjet jednom od navedenih muzeja ili nekom od šarmantnih kafića u kojem možete satima ispijati kavu ili čaj uz jedan od amsterdamskih kanala. Glavni kompleks kanala čine prinčev, gospodski i carski kanal, a imat ćete priliku vidjeti i poznatu kuću Anne Frank i Westerkerk. Možete prošetati boemskom četvrti Jordaan ili pitoresknim dijelom grada koji se naziva “9 Streets”. U večernjim satima planiran je povratak u hotel i noćenje.

4. dan: AMSTERDAM-ZAGREB
Nakon doručka odjavljujemo se iz hotela i ostavljamo prtljagu u posebnoj prostoriji. Dio grupe može nastaviti obilazak grada, dok ostatak može provesti na zadnjem danu sajma FESPA. Oko 17:45h grupa bi se trebala sastati na dogovorenoj lokaciji i uputiti prema zračnoj luci Amsterdam Schiphol. Slijedi prijava na let Amsterdam-Zagreb na liniji KLM koji polazi u 20:45h. Očekivani dolazak u Zagreb je u 22:35h.

LET (uključena ručna prtljaga)
Polazak: 12.10.2021. (ZAG-AMS 06:25-08:25)
Povratak: 15.10.2021. (AMS-ZAG 20:45-22:35)
Okvirna cijena leta: 1600 kn

SMJEŠTAJ: NH CITY CENTRE AMSTERDAM****
Okvirna cijena za jednu noć: 1550 kn

Pozivamo članove koji su zaintere­sirani za zajednički posjet da nas što prije kontaktiraju putem e-maila:
info@fespahrvatska.hr