NOVOSTI

Pozivamo zainteresirane
na novi zimski tečaj za: “Operatere digitalnih tiskarskih strojeva”

Na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i u 2023. godini nastavlja se tečaj za “Operatere digitalnih tiskarskih strojeva” koji rade na principu elektrofotografije i inkjeta. Voditelj i autor ovog edukacijskog programa je izv. prof. dr. sc. Igor Majnarić koji se edukacijom u području digitalnog tiska bavi od 2000. godine.

Treći (zimski) tečaj izvodit će se u periodu od ponedjeljka, 27.02. do petka 03.03.2023. na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Getaldićeva 2, 10000 Zagreb (Katedra za tiskarske procese) isključivo u popodnevnim terminima (početak u 14:00 i okvirni završetak u 18:00 sati).

Kome je tečaj namijenjen?
Tečaj za operatere digitalnih strojeva je kratki tečaj u trajanju od 16 školskih sati i namijenjen je grafičkim radnicima koji već rade na digitalnim strojevima, a žele unaprijediti svoje rutine ili polaznicima koji još nemaju nikakva znanja iz elektrofotografskog tiska i inkjet tiska. Znači tečaj je namijenjen širokoj publici koja bi htjela više znanja iz područja digitalnog tiska. Danas kao operateri često rade zaposlenici koji su priučeni ili prekvalificirani s nekih drugih zanimanja i premda su ovladali osnovnim rutinama, nemaju dublje znanje vezano uz procese u digitalnom tisku i razlozima zašto se baš tako izvode. Upravo s kvalitetnim teoretskim pristupom tijekom tečaja može se doći do pravog spoja teorije i prakse. Samo na taj način mogu izbjeći moguće pogreške i osigurati veću produktivnost u proizvodnji.

Kada se tečaj izvodi i koji je broj polaznika?
Tečaj se zbog veće kvalitete izvođenja praktične nastave izvodi individualno, tj. mentorski sa svakim korisnikom. Zbog toga je broj polaznika ograničen na do pet polaznika. Tečaj će se izvoditi u popodnevnim satima kako bi ga mogli pohađati i polaznici koji već rade.

Koja je cijena tečaja?
Uvidom u broj planiranih sati cijena tečaja iznosi 530,00 EUR (4.000,00 kn) po polazniku. To je za poduzetnike dobra investicija u svoje zaposlenike, a istima će se ispostaviti račun za potrebe njihovog računovodstva. Grafičke tvrtke koje su članovi Udruge FESPA Hrvatska mogu ostvariti dodatni popust od 10%.

Kako se prijaviti?
Zainteresirani polaznici tečaja ne trebaju posjedovati nikakvo predznanje, te se za petodnevni tečaj prijavljuju isključivo e-mailom na adresu: igor.majnaric@grf.unizg.hr do 24. veljače 2023.

U 2022. godini održana su dva tečaja. Prvi probni tečaj održan je u veljači 2022. i na njemu su sudjelovala 4 asistenta sa stručnih katedri i jedan laborant. Po završenom tečaju održana je i evaluacijska anketa u kojoj su polaznici dali izvrsnu ocjenu. Drugi tečaj održan je u rujnu 2022. godine.

Više informacija o programu možete pronaći u dokumentu u nastavku.